כשר/לא כשר - יש הבדל בטעם?

 

נושא הכשרות באוכל הוא עניין חשוב ומשמעותי עבור חלק מהאנשים שהם דתיים, חילוניים ושומרי מסורת. אך קיים גם את חלק נוסף מהמגוון הרחב של בני אדם שמשמעות המילה כשרות באוכל לא רלוונטית וחשובה בניגוד לשומרי כשרות. זאת אומרת, שהאוכל הכשר לעומת אוכל שאינו כשר ללא ספק שונה בטעם ובסוג אופן סוג הבשר.

אם ניקח לדוגמה את מסעדת בין הקשתות שהיא מסעדה כשרה בירושלים, נבין כי התפריט שיש להציע במסעדה הכשרה שונה ממסעדה שאינה כשרה. כך גם בא לידי ביטויי הטעם של האוכל הכשר לעומת האוכל שאינו כשר.

 


המסעדות שמכינות הכול

 

יש האומרים שהבשר האיכותי והטעים הוא זה שאינו כשר, ויש האומרים אחרת. אנו רואים מאות אנשים אשר חווים ונהנים עם המשפחות, חברים ובנות הזוג במגוון רחב של מסעדות הקיימות בערים שונות. צוות המקום במסעדה יחד עם השפים אשר מבשלים סוגי מאכלים שונים שאינם כשרים בין אם זה הטעם של הבשר ששונה מאוד בטעם לבין טעם של מאכל אחר. ניתן להבין, מכך שאוכל שאינו כשר טעים במידה ניכרת שכן, לחלק מאנשים שאינם שומרים כשרות טעים יותר אותו בשר ספציפי הזה לעומת בשר כשר.

 


שחיטה כשרה

 

ובכן, האוכל הכשר מהווה חשיבות רבה עבור הדתיים ועוד כאלה ששומרי כשרות ומאפשר להם גם ליהנות ממאכלים כשרים עם תעודת כשרות בדרישת הרבנות. יש להדגיש, כי בדת יש הלכה האומרת "שחיטה כהלכה" כלומר, שהשחיטה היא כשרה. כמו כן, במסעדות כשרות יש את הקולינריה השמורה בכל הקשור למנות כשרות אשר שמים דגש גדול על מראה ועיצוב המקום וכן גם ניקיון, אבל סוג הבשר והטעם הינו שונה משחיטה רגילה של חיה אחרת.

 


מה טעים לכם

 

אם אתם עדיין תוהים מה באמת יותר טעים האוכל הכשר או הלא כשר אז התשובה היא שלאנשים שבאמת חשוב אוכל כשר בבית או,  במסעדות כשרות יאכלו גם אם זה לא טעים כמו מסעדה רגילה. יש לציין, במסעדות אחרות נוהגים לערבב בשר וחלב או להציע גם מאכלים כמו פירות ים ועוד מאכלים שלא עולים על הדעת. אבל כמו שנאמר לעיל למי שזה טעים יאכל את זה ולמי שלא יחפש להקפיד ולאכול רק את המאכלים הכשרים במסעדות כשרות בירושלים ששם בדרך כלל מקפידים על כשרות במגזר הדתי.